menü

Miért válassza cégünket

 

A hazai értékbecslő-piacon számos nagy múltú, tapasztalt munkatársakkal dolgozó vállalkozás működik. Az un. multi-cégek külföldi anyavállalatuk brandjét felhasználva elvállalhatják a különösen nagyértékű ingatlanok értékbecslését – ezzel nem kívánunk versenyezni. A magyar gyökerű vállalkozások között azonban talán csak 15-20 olyan cég van, amelyik az utóbbi évek nehézségeit átvészelve – abban megerősödve- meghatározó szereplője az értékbecslő szakmának. Büszkék vagyunk arra, hogy eredményeink alapján magunkat ezek közé sorolhatjuk.

 

Ezek közül miért minket válaszon?  

 

  • több évtizedes tapasztalat: az Experting kft. 2004 óta végez értékbecslési tevékenységet, ezen időponttól kezdődően - döntően banki ügyfelek számára- készítettünk több ezer értékbecslést. Munkánk színvonalát igazolja, hogy elenyésző számban volt ügyfél reklamáció. Tisztában vagyunk azzal, hogy akár magánszemély, akár társasági tulajdonban lévő ingatlan értékéről alkotunk értékítéletet azzal az ügyfél egyik legfontosabb, vélhetően a legértékesebb vagyontárgyát ítéljük meg, amelyhez az esetek többségében érzelmileg is kötődik.  Ezt hívjuk a szakmában „szeretet-értéknek”, így különösen nehéz elfogadtatni az objektív szempontokat.

 

  • megbízható szakmai háttér: egy értékbecslő legfontosabb ismérve, hogy milyen tapasztalatokkal rendelkezik és ezen tudást milyen színvonalon tudja ötvözni műszaki - jogi-közgazdasági ismereteivel. Munkatársaink hosszú évek tapasztalatával kezelik az adott megbízást, melyhez naprakész, folyamatosan bővülő adatbázis nyújt segítséget. Így elmondható, hogy ügyfeleink az adott ingatlantípusban az aktuális, megalapozott adatokra támaszkodó piaci információk felhasználásával készült szakvéleményt kapják kézhez.  Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy szakembereink folyamatosan tisztában legyenek az aktuális jogszabály-változásokkal és a velünk szerződéses kapcsolatban álló kereskedelmi bankok szakmai elvárásaival.  

 

  • rugalmas ügyintézés: tudjuk, hogy a magánszemélyek nehezen tudják megoldani azt, hogy munkaidőben mutassák be kollégáinknak az értékelendő ingatlant. Ezért igyekszünk az időpont-egyeztetés során megtalálni azt a kompromisszumot, amely ügyfeleink számára a legkisebb terhet jelenti.

 

  • kereskedelmi bankokkal való kapcsolat: büszkék vagyunk arra, hogy több, a hazai piacon meghatározó kereskedelmi bankkal vagyunk évek óta szerződéses kapcsolatban.  Amennyiben ügyfelünk az adott bankkal nem tud valamilyen okból szerződést kötni, úgy az általunk készített szakvéleményt átdolgozzuk másik – velünk szerződéses kapcsolatban lévő - bank elvárásainak megfelelően.

 

  • diszkréció: ügyfeleinkre vonatkozó és az ingatlanukkal kapcsolatos információk üzleti titkot képeznek, ezeket bizalmasan kezeljük. Szerződéseinket és belső folyamatainkat úgy alakítottuk ki, hogy harmadik fél ezen adatokhoz véletlenszerűen sem férhet hozzá.

 

  • teljes körű vállalási terület: a nem lakó-jellegű ingatlanok tekintetében az egész ország területén vállaljuk ingatlan és eszközértékelést. Lakóingatlanok esetében csak olyan körzetben vállaljuk el a megbízást, ahol munkatársunk megbízható helyi információkkal rendelkezik az adott település piacáról.

 

  • MAISZ tagság + felelősségbiztosítás: cégünk megalakulása óta tagja a Magyar Ingatlanszövetségnek. Felelősségbiztosításunk – mely ügyfeleink biztonságát is szolgálja - 65MFt egyedi káreseményre vonatkozik.

 

  • takarnet-hozzáférés: annak érdekében, hogy gyorsan és rugalmasan tudjuk a megbízást teljesíteni, továbbá Ügyfeleinket megkíméljük a földhivatali ügyintézéstől rendelkezésre áll a földhivatali adatbázishoz az on-line elérés. Ennek segítségével tulajdoni lapot és térképmásolatot tudunk letölteni és ez az értékbecslési szakvéleménynél felhasználható.

 

  • jogi támogatás: szerződéses kapcsolatainkat ügyvédi háttér támogatja, ezen felül egyedi, bonyolult jogi kérdésekben is igénybe vehető a tanácsadás. Természetesen az adásvételi szerződéseket is tapasztalt, kedvezményes díjszabáson dolgozó ügyvédi iroda intézi.